Jídelníček
19.4. – 23.4.2021
PO
Pol. kulajda (1,3,7,9)
Vepřová pečeně, dušená zelenina (1), vařené brambory
čaj brusinka, echinacea Fidorka (1,3,6,8)
ÚT
Pol. jahelná se zeleninou (1,9)
Fazolový guláš (1, 3,6,9), chléb (1)
džus, ovoce
ST
Pol. selská (1,7,9)
Pečené kuře (1,7), dušená rýže, zeleninová obloha
čaj černý s citronem
ČT
Pol. z vaječné jíšky (1,3,9)
Hovězí na kari (1), kuskus (1), zeleninový salát
čaj jahody se smetanou
PÁ
Pol. brokolicová (1,7)
Zapečené těstoviny s uz. masem (1,3,7), steril. okurka
limo
Seznam potravinových alergenů,které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1) Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich (nejedná se o celiakii)
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Jádra podzemnice olejné (arašídy)a výrobky z nich
6) Sojové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj
8) Skořápkové plody a výrobky z nich- jedná se o všechny druhy ořechů
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l vyjádřeno jako celkový SO2
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich